C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1 kašičica šećera + 1 kašika šećera
1 kockica svežeg kvasca
3 dl vode pomešane sa 2 kašike meda
1 dl vina
puna šaka čokoladnih dugmadi
2 kašičice mlevene kafe
3 kesice C vanilin šećera
100 ml ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Pogača

Mirisna, ukusna, miriše na dobro....

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlaku vodu dodamo malo šećera, kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.

Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu sa medom, so, šećer, kafu, vino, čokoladnu dugmad, C vanilin šećer i na kraju brašno.

Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.

Kada naraste izručimo ga na ravnu površinu posutu brašnom i rastanjimo oklagijom na debljinu prsta. Čašom vadimo krugove.

Tepsiju okruglu obložimo papirom za pečenje i ređamo krugove prvi, drugi zahvata jednu trećinu prvog i zako dok ne popunimo celu tepsiju.

Ostavimo pogaču da još malo rasre. Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo pogaču dok lepo ne porumeni.

Pečenu pogaču izvadimo iz rerne i poprskamo sa malo vode, prekrijemo je krpom da omekša.

Kada se malo prohladi pospemo je po želji C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata