C Slatka tradicija

Sastojci
1 kockica kvasca ili jedna kesica C suvog kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
po ukusu seckani praziluk
150 g maslaca
1 kg brašna
mlaka voda

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Pogača

Miriše na neka davna prošla vremena.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.

U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckan praziluk i so.

Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.

Ostaviti testo da naraste. Testo malo rastanjiti i premazati sa maslacom.

Preklopiti i stavite da još malo odmara.

Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata