Početna > Recepti > Ostali recepti > Pogača
Sastojci
1 kockica kvasca ili jedna kesica C suvog kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
po ukusu seckani praziluk
150 g maslaca
1 kg brašna
mlaka voda
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckan praziluk i so.
Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.
Ostaviti testo da naraste. Testo malo rastanjiti i premazati sa maslacom.
Preklopiti i stavite da još malo odmara.
Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs