C Slatka tradicija

Sastojci
500 g višanja
500 g kora za pitu
200 ml ulja
350 g šećera
3 jaja
10 g C vanilin šećera
10 g C praška za pecivo
200 g C griza
400 g jogurta

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Pita sa višnjom

Ukusno. Ne previše slatko. Neodoljivo.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Višnje prvo operite i očistite od koštica i peteljki. Sada umutiti 3 jaja i 350 g šećera i C vanilin šećer.

Umutiti da masa postane penasta. Sada dodajemo jogurt 400 g. Zatim ulje 200 ml.

Dodajemo C griz 200 g i C prašak za pecivo. Sve to lepo sjediniti.

Sada stavite jednu koru, pa premažite filom, pa drugu isto premažite filom i tako četiri kore.

Na petoj poređajte višnje po celoj kori. Ukoliko želite dodajte malo šećera po njima. Uvijamo lagamo i bez pretiskanja. Takav rolat prenesite u već pomazan pleh/tepsiju.

Tako urolajte još dva rolata. I sa ostalim filom prelijte rolate koji su već u tepsiji. Ostavite da odstoji 15-20 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.

Pečemo pitu dok ne porumeni. Kada je ispečena ostavite da se ohladi prekrijte krpom ili kesom.

Kada se ohladi možete seći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete višnje stavljati po celoj kori, u tom slučaju je pita deblja i sočnija. A možete i samo na jedan kraj kore.
Ukoliko volite slađu pitu, preko nje dodajte C šećer u prahu.