Početna > Recepti > Ostali recepti > Pita sa višnjom
Sastojci
500 g višanja
500 g kora za pitu
200 ml ulja
350 g šećera
3 jaja
10 g C vanilin šećera
10 g C praška za pecivo
200 g C griza
400 g jogurta
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Višnje prvo operite i očistite od koštica i peteljki. Sada umutiti 3 jaja i 350 g šećera i C vanilin šećer.
Umutiti da masa postane penasta. Sada dodajemo jogurt 400 g. Zatim ulje 200 ml.
Dodajemo C griz 200 g i C prašak za pecivo. Sve to lepo sjediniti.
Sada stavite jednu koru, pa premažite filom, pa drugu isto premažite filom i tako četiri kore.
Na petoj poređajte višnje po celoj kori. Ukoliko želite dodajte malo šećera po njima. Uvijamo lagamo i bez pretiskanja. Takav rolat prenesite u već pomazan pleh/tepsiju.
Tako urolajte još dva rolata. I sa ostalim filom prelijte rolate koji su već u tepsiji. Ostavite da odstoji 15-20 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Pečemo pitu dok ne porumeni. Kada je ispečena ostavite da se ohladi prekrijte krpom ili kesom.
Kada se ohladi možete seći i poslužiti.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Možete višnje stavljati po celoj kori, u tom slučaju je pita deblja i sočnija. A možete i samo na jedan kraj kore.
Ukoliko volite slađu pitu, preko nje dodajte C šećer u prahu.