C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil:
4 jaja
6 kašika šećera
180 ml ulja
150 g C griza
1 čaša jogurta
1 C prašak za pecivo
Puding:
3 kesice C pudinga od vanile
900 ml mleka
6 kašika šećera
Još potrebno:
pakovanje kora za pitu
400 g očišćenih višanja
1 kašika C griza

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Pita sa višnjama i pudingom

Jako se brzo sprema, a opet, jako je fin, pa je idealan kada vam gosti nenajavljeni dođu u posetu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: od 1 rolata oko 6-7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Višnje odmrznuti, ocediti i posuti kašiku C griza preko njih.

Prah za puding razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak sipati u šerpu, dodati šećer, i kad dodje do pred ključanje, dodati puding i ukuvati. Skloniti da se hladi.

Umutiti belance sa šećerom pa pred kraj mućenja dodati žumanca, jogurt, ulje, i pecivo pomešano sa C grizom. Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Kore podeliti na 4 dela (ja sam imala po 5 kora). Uzeti prvu koru, naneti 2-3 kašike fila, staviti drugu koru preko nje pa i na nju staviti fil, i tako sve do poslednje kore.

Na poslednju koru naneti četvrtinu pudinga, ali samo na polovinu kore pa uz jedan kraj (na toj polovini gde je puding) poređati četvrtinu višanja duž kore i urolati kao rolat.

Ponoviti postupak još 3 puta.

Ređati u pleh pa premazati ostatkom fila (uglavnom ostane oko 5 kašika).

Peći u rerni 15-tak minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata