C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
500 g brašna
1 kašičica soli
mlaka voda po potrebi
Nadev:
3 jaja
200 g C šećera u prahu
200 ml ulja
150 g C griza
400 ml jogurta
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
500 g višanja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita sa višnjama

Domaće kore i sveže višnje su uvek idealan spoj.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umesiti glatko testo, podeliti na 4 jufke i potom ih razvući, što tanje.

U međuvremenu umutiti sve sastojke za nadev, sem višanja.

Tim žutim filom premazati razvučenu koru, presaviti je, pa preko toga rasporediti višnje i još jednom premazati žutim filom.

Pomoću stolnjaka podići i urolati koru.

Slagati u pleh, a zatim peći 30 minuta na 180 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata