C Slatka tradicija

Sastojci
10 komada kora za pitu
300 g višanja
1/2 C šoljice griza
1/2 šoljice ulja
1/2 šoljice šećera
1/2 šoljice jogurta
1 kašika cimeta
1 kašika hlebnih mrvica
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Pita sa višnjama

Ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pripremite nadev za premazivanje kora tako što ćete umutiti jaja, šećer, C griz, ulje, jogurt i C prašak za pecivo, a onda dodajte cimet.

Odvojite po pet kora za jednu rolnu, pa na svaku namazite nadev, a na poslednju prvo nadev, pa višnje.

Uvijte i pecite na 200 stepeni sve dok lepo ne porumene. Ostavie da se ohlade.

Zatim, napravite preliv od 2 čaše vode i 2 čaše šećera i prelijte preko pite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno probajte.