C Slatka tradicija

Sastojci
Za nadev:
15 kašika šećera
6 kašika prezli
400 g mrzlih višanja
Za premazivanje:
100 ml vode
100 ml ulja
Za posipanje:
C šećer u prahu
I još:
9 tankih kora za pitu

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Pita sa višnjama

Za sve ljubitelje višanja!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U činiju uliti vodu, dodati ulje i izmešati. Uzeti jednu koru, premazati je mešavinom ulja i vode, posuti sa 2 kašike šećera.

Staviti drugu koru, pa i nju premazati mešavinom ulja i vode i posuti sa 2 kašike šećera.

Prekriti trećom korom, premazati je mešavinom ulja i vode i niz jedan kraj rasporediti mrzle višnje.

Preko višanja rasporediti 2 kašike prezli, a preko prezli naneti 1 kašiku šećera. Uviti u rolat. Na isti način napraviti još dva rolata.

Sva tri rolata poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih mešavinom ulja i vode i iseći ih na parčad željene veličine (zaseći, kako bi se pita, kada se ispeče, lakše sekla i tako neće pucati gornja kora).

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu pitu izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Pitu posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno koristite smrznute višnje.