C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
3 jaja
1 šolja C griza
1 šolja šećera
1 čaša ulja
1 C prašak za pecivo
500 g višanja

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita sa višnjama

Sočan recept, preporuka za one koji vole višnje i pite, pravi pogodak.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, šećer, C griz i ulje, C prašak za pecivo i premazati tri kore.

Na treću rasporediti višnje, uviti rolat i ređati u pleh premazan uljem i tako redom dok ne potrošite sastojke

Imaćete za 4-5 rolata, zavisi koliko ima kora u pakovanju, ako vam pretekne smesa slobodno prelijte preko.

Peći 30-tak minuta na 180 stepeni.

Dok ne dobije zlatnu boju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete da jedete kao običnu pitu, a možete i preliti sa 400 ml vode i 200 g šećera ako hoćete da vam bude kao baklava.