C Slatka tradicija

Sastojci
500 g gotovih kora
2 šoljice mleka
1 kašika šećera
2 kašike C suvog kvasca
zagrejte mleko i pomešajte sa šećerom i kvascem
3 jaja
2 šolje kisele vode ili mlake obične vode
1 šolja ulja
2 kašike soli
20 ravnih kašika brašna
400 g sira

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Pita sa sirom

Pita sa sirom pripremljena na malo drugačiji način za puno osoba.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve pomešajte i dodajte nadošli kvasac.

2 jaja pomešajte sa 400 g usitnjenog sira i to vam je drugi fil.

U paketu kora bilo je 20 listova. Za ovu tepsiju prečnika 30 cm ja sam od po 4 kore napravila pet rolnica. I to svaku koru premazala sam filom napravljenim od mleka.

Na četvrtu koru sipala sam 1/5 fila od sira i to na dužoj strani kore i urolala.

Odmah sam je uvila na sredini podmazane tepsije. Ponovila sve pet puta.

Preostali fil prelila preko kora i posula susamom.

Pecite 90 minuta na 180 stepeni obično pečenje ili 90 minuta na 160 stepeni koristeći ventilator.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristite tepsiju prečnika 30 cm.
Šolja za kafu neka vam bude merica.
Prebrojte broj listova u pakovanju kora da bi ste ih jednako podelili.