C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
2 čaše jogurta
3 čaše šećera (od jogurta)
1 C Vanilin šećer
1 C Prašak za pecivo
1,5 čaša C griza
1,5 čaša ulja
100 ml mleka

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Pita sa makom od gotovih kora

Slatko, slađe, najslađe.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, vanilin C šećerom i jogurtom. Dodati 1 C prašak za pecivo i C griz.

Podeliti kore. U jedan rolat ide 4 lista kore. Podeliti fil.

Tepsiju podmažite, pa stavite jednu koru, pa jednu punu kutlaču fila, pa drugu koru, pa fil, pa treću koru, pa fil, pa četvrtu koru pa fil, i preko fila mak umućen sa šećerom i 100 ml mleka. I onda urolajte u rolat.

I tako sve kore, dok ne potrošite, ja sam od tih kora dobila 4 rolata.

Rolate kada uvijete, na kraju namažete sa četkicom, sa ostatkom fila.

Peći u podmazanom plehu, u zagrejanoj rerni 20 minuta, na 200 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mak dobro sameljite i zasladite, pitu jesti ohlađenu.