C Slatka tradicija

Sastojci
voda
ulje
piriniač
C vanilin šećer
običan ili braon šećer
cimet
orasi
višnje ili suvo grožđe (po izboru)

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita od pirinča

Laka za pripremu, ukusna, osvežavajuća.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 3 rolata
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati pirinač u vodi i šećeru, prvu koru premazati sa prethodno spremnom smesom od ulja, C vanilin šećera, vode i cimeta.

Sledeću koru isto premazati i dodati orahe (sitno useckane) i suvo grožđe (ili višnje) i tako sve dok ne dođete do 6 kore na kojoj stavljate pirinač po ivici.

Zamotate rolat i stavite u tepsiju. Dobijete 3 rolata.

Kada ih naređate isečete ih i stavite da se peče na 200 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata