C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
110 g brašna
2 jaja
50 g C šećera u prahu
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 kesica cimeta (pola u testo, pola preko jabuka)
Za fil:
9 jabuka
Za glazuru:
60 g C šećera u prahu
250 g margarina

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita od jabuka

Slatka,ukusna, slasna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8-12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, dodamo pola kesice cimeta, brašno, C šećer u prahu, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i pomešano, sipamo u pleh ili kalup obložen papirom.

Preko testa stavimo jabuke očišćene i iseckane na kriške.

Preko jabuka sipamo rastopljeni margarin, cimet i šećer.

Stavimo da se peče 45 minuta na 150 stepeni.

Kada se ispeče izvadimo iz rerne i ostavimo da se ohladi.

Vadimo iz kalupa ili pleha i sečemo na kriške i servirano na tanjir.

Pospemo sa C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je okrugli kalup ili pleh, umesto margarina može i puter, najbolje da jabuke budu slatke, po mogućnosti ajdare.