C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
200 ml mleka
100 ml vode
4 kašike šećera
2 jajeta
1 žumance
125 g margarina
1 kesica C suvog pekarskog kvasca
2 kesice C vanilin šećera
600 g brašna
Za nadev:
po potrebi pekmez
Za posipanje:
po potrebi C šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Pekmezlije

Idealne su za popodnevnu užinu uz šoljicu kafe.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za testo:
U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati margarin i natrljati među dlanovima. Dodati C suvi pekarski kvasac i izmešati.

Uliti mlako mleko, mlaku vodu, dodati jaja, šećer, žumance, C vanilin šećer, izmešati i uz postepeno dodavanje ostatka brašna zamesiti testo.

Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.

Od nadosšlog testa uzimati po malo, formutati lopticu, rastanjiti i po sredini staviti pekmez.

Dobro zatvoriti krajeve i poređati u uljem podmazan pleh.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Izvaditi pleh iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Dok su još vruće, pekmezlije posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristila sam pekmez od šljiva. Vi možete koristiti pekmez po svom izboru ili džem.