C Slatka tradicija

Sastojci
2,5 ml toplog mleka
2,5 ml tople vode
1 kocka svežeg kvasca
3 kašike šećera
1 kašičica soli
2 dl ulja
C prah šećer za motanje kifli
C vanilin šećer
oko 1 kg brašna (mekog)

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Pekarske mekane kifle

Božanstveno mekane, kiflice sa dušom.

Vreme pripreme: 150 minuta. Broj porcija: 32
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Pomešajte mlako mleko i vodu sa kvascem, šećerom i malo brašna.

Kad uskisne, dodajte ulje i brašnom umesite meko, podatno testo. Nauljite vanglicu i ostavite da se udupla, oko 45 minuta.

Testo premesiti na radnoj površini, pa ga podelite na 4 dela. Svaki razvijte u krug, pa na osam trouglova.

Filujte džemom i nežno umotajte kiflice.

Ostaviti ih u plehu, dok se zagreje rerna (200 stepeni) i peći ih da blago porumene.

Ja odozgo, pre pečenja, na svaku kiflu stavim po kockicu margarina, ali nije obavezno.

Pečene umotati u C prah šećer pomešan sa C vanilom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice ne treba prepeći mnogo, treba da budu svetlo rumene. Mogu biti i slane, samo se, i tom slučaju, smanji količina šećera, a poveća so.
Mogu se puniti i kačkavaljem, sirom, čokoladom, makom, orasima, kremom...