C Slatka tradicija

Sastojci
6 jabuka
1 šolja ovsenih pahuljica
1 šolja seckanih oraha
1 šolja šećera
1 šolja vode
1 kašičica cimeta
4 kašike maslaca
1 kašika ruma
1 C šlag

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana, Teodora i Slađa u kujni

Pečene jabuke

Pečene jabuke su veoma zdrave i ukusne. Prednost jeste to što one mogu da zamene industrijske slatkiše, a o njihovom fantastičnom ukusu Vam nećemo dodatno pisati

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Orahe, pahuljice, šećer, cimet izmešati da se sve sjedini.

Zatim dodati vodu, rum i otopljeni maslac, sjedini da sve postane kompaktno.

Jabuke izdubiti i napuniti smesom.

Staviti jabuke u dublju posudu i doliti vodu do polovine jabuka.

Ubaciti u rernu koja je prethodno ugrejana na 210 stepeni i peći 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine jabuke).

Pre služenja preliti medom, topljenom čokoladom ili ukrasiti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata