Početna > Recepti > Ostali recepti > Pečene jabuke
Sastojci
6 jabuka
1 šolja ovsenih pahuljica
1 šolja seckanih oraha
1 šolja šećera
1 šolja vode
1 kašičica cimeta
4 kašike maslaca
1 kašika ruma
1 C šlag
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana, Teodora i Slađa u kujni
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Orahe, pahuljice, šećer, cimet izmešati da se sve sjedini.
Zatim dodati vodu, rum i otopljeni maslac, sjedini da sve postane kompaktno.
Jabuke izdubiti i napuniti smesom.
Staviti jabuke u dublju posudu i doliti vodu do polovine jabuka.
Ubaciti u rernu koja je prethodno ugrejana na 210 stepeni i peći 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine jabuke).
Pre služenja preliti medom, topljenom čokoladom ili ukrasiti C šlagom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs