C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml slatke pavlake
250 ml mleka
1 kesica C želatina
1 kesica C vanilin šećera
100 g šećera
30 ml vode
Jagoda fil:
500 g jagoda
60 g šećera
3 kašike vode

Naši proizvodi
Želatin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Panna cotta sa jagodama

Osvežavajući desert u čaši.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

C želatin pomešati sa vodom i ostaviti da nabubri.

Pomešati mleko i slatku pavlaku i staviti na ringlu na srednju vatru.

Mešati sve vreme dok ne počne da ključa (ne sme da proključa), dodati C želatin i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre.

Spremne čaše nagnite preko ivice nekog pleha i sipati smesu, ostaviti par sati u frižider da se ohladi.

Iseckane jagode, šećer i vodu staviti da vatru i mešati dok ne provri.

Kada bude gotovo, izblendirajte smesu i procedite.

Crveni fil ohladiti i sipati u čaše preko bele smese.

Možete dekorisati listićima sveže nane.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne morate praviti kao na mojoj slici, ako vam je teško možete samo sipati ravno beli fil, pa kada se ohladi crveni, pa da bude pola-pola.