Početna > Recepti > Ostali recepti > Panna cotta sa jagodama
Sastojci
250 ml slatke pavlake
250 ml mleka
1 kesica C želatina
1 kesica C vanilin šećera
100 g šećera
30 ml vode
Jagoda fil:
500 g jagoda
60 g šećera
3 kašike vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
C želatin pomešati sa vodom i ostaviti da nabubri.
Pomešati mleko i slatku pavlaku i staviti na ringlu na srednju vatru.
Mešati sve vreme dok ne počne da ključa (ne sme da proključa), dodati C želatin i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre.
Spremne čaše nagnite preko ivice nekog pleha i sipati smesu, ostaviti par sati u frižider da se ohladi.
Iseckane jagode, šećer i vodu staviti da vatru i mešati dok ne provri.
Kada bude gotovo, izblendirajte smesu i procedite.
Crveni fil ohladiti i sipati u čaše preko bele smese.
Možete dekorisati listićima sveže nane.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ne morate praviti kao na mojoj slici, ako vam je teško možete samo sipati ravno beli fil, pa kada se ohladi crveni, pa da bude pola-pola.