C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 l mleka
500 ml pavlake za kuvanje
5 kašika šećera
3 C vanilin šećera
2 C želatina
300 g malina
3 kašike C čvrstina
150 ml vode
3 kašike šećera

Naši proizvodi
Želatin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Panakota sa malinama

Pravo letnje osveženje, brzo se pravi , osvežava

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sjediniti mleko i pavlaku i zagrejati do ključanja zajedno sa šećerom i C vanilin šećerom.

C želatin potopiti u 10 kašika hladne vode i ostaviti na nabubri.

Potom malo po malo toplog mleka i pavlake sipati u posudu sa želatinom i dobro sve sjediniti pa razliti u posude i ostaviti da se hladi i masa stegne.

Preko rasporediti prokuvane maline sa šećerom, vodom i C čvrstinom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Potrebno je neko vreme da se masa sa želatinom stegne, da ne bude zabune u početku je potpuno tečna masa.