C Slatka tradicija

Sastojci
200 g masti
2 dl jogurta
oko 500 g brašna
1 jaje
1 C prašak za pecivo
pekmez
C šećer u prahu
C vanilin šećer

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Pahuljaste kiflice

Savršene kiflice, tope se u ustima.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti mast sa šećerom i jajetom pa dodati jogurt, C prašak za pecivo, brašno i so.

Kada se testo umesi biće lepo i kompaktno i jako se lepo razvlači.

Testo podeliti na 2 dela, pobrašnjaviti podlogu gde ćete izručiti testo, rastanjiti ga oklagijom u krug i podeliti testo na željenu veličinu, kolike želite da kiflice budu, puno su lepše kad su male.

Staviti na svaku po malo pekmeza i smotati je.

Ređati ih u podmazan pleh i peći, kada počnu da rumene izvadite ih iz rerne.

Moraju da ostanu skoro pa bele.

Kad su pečene uvaljati ih u C prah šećer pomešan sa C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice su sve lepše što duže stoje.