C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
400 g bundeve isečene na kockice
240 g šećera
C vanilin šećer

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mlečnica

Ovo se ranije često spremalo u seoskim domaćinstvima jer je brzo i ukusno i ne sadrži veliki broj namirnica i sve su bile lako dostupne. Bundeva je bila veoma zastupljena

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti naseckanu bundevu u šerpu s mlekom i šećerom i C vanilin šećerom tako da ogrezne.

Prokuvati koliko da bundeva omekša, ali se ne raskuva.

Služiti toplo ili ohlađeno, po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Bundeva je veoma zdrava i ovo je vrlo hranljivo i jednostavno jelo. Količina šećera zavisi od ukusa. Treba samo biti pažljiv da se bundeva ne raskuva jer treba da ostane u kocki.