C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 l mleka
100 ml vode
1 kocka svežeg kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
3 jaja
3 kašike masti
300 g suvog grožđa
6 kašika šećera
1 kašičica soli
6 kašika šećera
150 ml ulja
brašno po potrebi
1 jaje i malo ulja za premazivanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Miliprot

Predivan, ukusan, mekan, dovoljno sladak, lagan.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U 1/2 litre mlakog mleka dodati 100 ml mlake vode, staviti kvasac i dodati kašiku šećera.

Kada se podigne kvasac posoliti sa 1 kašičicom soli, dodati ulje.

Od 3 belanca umutiti penu i staviti u kvasac.

Polako dodavati brašna po potrebi i umesiti meko testo.

Podeliti na 3 jufke i ostaviti da kisne.

Umutiti 3 žumaca sa 5 kašika šećera i 3 kašike masti.

Istegliti svaku jufku tanko sa rukama.

Svaku razvučenu jufku premazati sa filom od žumanaca i posuti sa 100 g suvog grožđa.

Urolati, isplesti, staviti u šerpu ili tepsiju i premazati sa jajetom i malo ulja.

Peći na 200°C dok ne porumeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata