Početna > Recepti > Ostali recepti > Miliprot sa ratlukom
Sastojci
1 kg pšeničnog brašna tip 500
2 kesice C suvog kvasca od po 10 g
500 ml mlakog mleka
100 g šećera
1 kašika soli
3 cela jaja
narendana kora limuna
500 g ratluka po izboru može i mešano
100 g maslaca
žumance
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
U brašnu napraviti udubljenje, sipati kvasac, mleko, šećer, so, umućena jaja, koru limuna, rastopljeni maslac.
Zamesiti glatko testo, pokriti i ostaviti da naraste. premesiti ga i ostaviti jos 30 min. - razviti testo u obliku valjka oko 80 cm zatim podeliti i oba razvući oklagijom.
Iseckani ratluk pobacati svuda po razvučenom testu i onda uviti opet u valjak, može se ostaviti da bude kao štrudla ili prepleti ga u pletenicu.
Zatim ostaviti tako testo u podmazanu tepsiju. Premazati žumancetom i peći 30-35 min. u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Pečeni miliprot malo poprskati hladnom vodom, zaviti u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs