C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg pšeničnog brašna tip 500
2 kesice C suvog kvasca od po 10 g
500 ml mlakog mleka
100 g šećera
1 kašika soli
3 cela jaja
narendana kora limuna
500 g ratluka po izboru može i mešano
100 g maslaca
žumance

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Miliprot sa ratlukom

Slatki hleb.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U brašnu napraviti udubljenje, sipati kvasac, mleko, šećer, so, umućena jaja, koru limuna, rastopljeni maslac.

Zamesiti glatko testo, pokriti i ostaviti da naraste. premesiti ga i ostaviti jos 30 min. - razviti testo u obliku valjka oko 80 cm zatim podeliti i oba razvući oklagijom.

Iseckani ratluk pobacati svuda po razvučenom testu i onda uviti opet u valjak, može se ostaviti da bude kao štrudla ili prepleti ga u pletenicu.

Zatim ostaviti tako testo u podmazanu tepsiju. Premazati žumancetom i peći 30-35 min. u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pečeni miliprot malo poprskati hladnom vodom, zaviti u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne treba ga seći vrućeg.