0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje gotovih kora za tortu
750 ml čokoladnog mleka
1 litar slatke pavlake
2 C želatina
8 kašika meda
200 g čokolade za kuvanje
8 kašika hladne vode
Koru natopite sa čokoladnim mlekom sa rupičaste strane gde upija. 
Želatin stavite u šerpicu i prelijte sa 8 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri. 
Za to vreme umutite 800 ml slatke pavlake sa 8 kašika meda. 
Kada je želatin nabubrio otopite ga na tihoj vatri da postane vodnjikav pa ga postepeno dodajte u slatku pavlaku i još malo mutite. 
Polovinu fila nafilujte preko prve kore. Preko njega izlijte glazuru od čokolade. Preklopite drugom korom, natopite i nju čokoladnim mlekom pa premažite sa ostatkom fila. 
Preko njega stavite treću koru i takođe natopite čokoladnim mlekom. 
Preostalih 200 ml neumućene slatke pavlake pomešajte sa 200 g sitno seckane čokolade i otopite na tihoj vatri. Time prelijte gotovu tortu. 
Ukrasite je po želji i stavite u frižider oko sat vremena da se rashladi. 
Secite na parčad i poslužite.
Koru natopite sa čokoladnim mlekom sa rupičaste strane gde upija. 
Želatin stavite u šerpicu i prelijte sa 8 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri. 
Za to vreme umutite 800 ml slatke pavlake sa 8 kašika meda. 
Kada je želatin nabubrio otopite ga na tihoj vatri da postane vodnjikav pa ga postepeno dodajte u slatku pavlaku i još malo mutite. 
Polovinu fila nafilujte preko prve kore. Preko njega izlijte glazuru od čokolade. Preklopite drugom korom, natopite i nju čokoladnim mlekom pa premažite sa ostatkom fila. 
Preko njega stavite treću koru i takođe natopite čokoladnim mlekom. 
Preostalih 200 ml neumućene slatke pavlake pomešajte sa 200 g sitno seckane čokolade i otopite na tihoj vatri. Time prelijte gotovu tortu. 
Ukrasite je po želji i stavite u frižider oko sat vremena da se rashladi. 
Secite na parčad i poslužite.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.