C Slatka tradicija

Sastojci
1 celo jaje
smeša začina
C griz

Naši proizvodi
Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dajana

Meke grizane knedle

Brza i laka priprema knedli od griza, savršenog ukusa koje se tope u ustima. Ljubav na prvi zalogaj. Savršen recept za celu porodicu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: za 2 osobe
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jaje, odvojiti žumance od belanceta, belance umutiti penasto.

U tako umućeno belance dodati žumanjak i smešu začina po želji, lagano umutiti kašikom, dodavati postepeno C griz dok ne dobijete smesu srednje tvrdoće.

Tako napravljene knedle stavljati malom kafenom kašičicom u vruću supu.

Vreme kuvanja je 10-tak minuta ili kada vidite da plutaju po površini supe.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko vam knedle budu tvrde sledeći put manje dodajte griza, da bi smesa bila mekša.