0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
2 i po čaše brašna
1 kašika kakao praha
1 prašak za pecivo
1 čaša šećera
1 čaša kisele vode ili mleka
20 kašika džema
100ml ulja
100 g čokolade
1 šlag
U prvu posudu pomešati brašno i kakao, dodati prašak za pecivo. 
U drugu posudu pomešati šećer, 10 kašika džema. 
Spojiti smese iz obe posude, dodati ulje i izmešati. Pola smese sipati u pleh i peći 12 minuta. 
U međuvremenu napraviti premaz od 10 kašika džema i narendati 100g čokolade. 
Premazati preko pečene kore, pa dodati drugi deo smese. 
Peći 30 minuta. Kada se kolač ohladi, umutiti šlag i premazati kolač.
U prvu posudu pomešati brašno i kakao, dodati prašak za pecivo. 
U drugu posudu pomešati šećer, 10 kašika džema. 
Spojiti smese iz obe posude, dodati ulje i izmešati. Pola smese sipati u pleh i peći 12 minuta. 
U međuvremenu napraviti premaz od 10 kašika džema i narendati 100g čokolade. 
Premazati preko pečene kore, pa dodati drugi deo smese. 
Peći 30 minuta. Kada se kolač ohladi, umutiti šlag i premazati kolač.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.