C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna
1 jaje
2 kašike C suvog kvasca
2 kašike šećera
225 ml mleka
1/2 kašičice soli
100 g maslaca
Za fil sa makom:
200 g mlevenog maka
125 ml mleka
100 g šećera
Za čoko-lešnik fil:
150 g mlevenog pečenog lešnika
50 g čokolade
2 kašike šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mak štrudla - čoko lešnik štrudla

Dve štrudle od jednog testa u neodoljivim ukusima maka i čoko-lešnika očaraće vas mekanim testom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U toplo mleko razmutiti šećer i C kvasac i ostaviti da nadođe. U posudu staviti brašno i sve ostale sastojke, dodati nadošli C kvasac i 80 g otopljenog maslaca.

Sve zamesiti, prekriti providnom folijom i ostaviti da testo nadođe, oko pola sata.

Za mak fil skuvati mleko sa šećerom, dodati mak i ostaviti da se prohladi.

Za čoko-lešnik fil pomešati lešnik i šećer sa vrućim mlekom i narendati čokoladu.

Kada testo nadođe, premesiti ga na pobrašnjenoj podloži i podeliti na dva dela.

Oklagijom formirati jednu koru i premazati filom od maka. Zatim razviti drugu koru, premazati je filom od lešnika i posuti rendanom čokoladom.

Formirane kore staviti u pleh obložen pek papirom i premazati preostalim otopljenim maslacem.

Ostaviti da testo odstoji još desetak minuta. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji štrudlu možete posuti C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.