C Slatka tradicija

Sastojci
2 cela jaja
2 belanca
6 kašika šećera
malo soli
1,5 šolja mleka
brašno po potrebi
Za premazivanje:
1 šolja masti
2 žumanca
100-200 g suvog grožđa koje je stajalo u toploj vodi
cimet
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Luft štrudla

Štrudla sa cimetom i suvim grožđem.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 2 jaja i 2 belanca sa 6 kašika šećera i malo soli.

U pola šolje mleka staviti suvi kvasac sa kašičicom šećera i malo brašna da se aktivira.

U jaja dodati kvasac, jednu šolju toplog mleka i brašna toliko da zamesite testo kao za krofne.

Umutiti 1 šolju masti i 2 žumanca. Testo podeliti na 6 loptica i razvući ih oklagijom na veličinu tanjira.

Svaku koru premazivati mešavinom masti i žumanceta i spajati 2 po 2, da na kraju dobijete 3 kruga.

Testo ostaviti pokriveno da stoji 1 sat. Kada odstoji razvući na stolu kao kore za pitu.

Preko sipati cimet i suvo grožđe i urolati kao pitu.

Od sve tri kore formirati pletenicu i staviti još malo da odstoji.

Peći na 180 stepeni.

Kada je gotovo, odozgo sipati C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata