C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
4 kašike šećera kristal
4 kašike C griza
1 kašika C šećera u prahu
2 kašike belog brašna
2 kašike C kokosovog brašna
1 kafena kašika C vanilin šećera
600 ml mleka
(takođe se može koristiti C mleko u prahu)

Naši proizvodi
Pšenični griz Šećer u prahu Kokosovo brašno Vanilin šećer Zamena za mleko u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Letnji koh

Prava letnja poslastica, koja svojim mirisom asocira na morsku plažu, sunce i odmor.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Uključiti rernu na 200 C da se zagreje.

Prvo umutiti belanca u penu sa postepenim dodavanjem kristal šećera.

Zatim nastaviti mućenje mikserom uz dodavanje žumanca jedno po jedno.

Lopaticom ili varjačom nastaviti mešanje uz lagano dodavanje belog brašna, C kokosovog brašna i C griza.

Smanjiti rernu na 180 C, podmazati pleh i posuti ga brašnom. Sipati smesu u pleh i peći 30-35 min uz nadgledanje i proveru sa čačkalicom.

Kada je smesa pečena, ugrejano mleko sa C vanilinim šećerom preliti preko njega.

Ostaviti da se sve ohladi i nastaviti hlađenje u frižideru minimum 1h.

Komentari potrošača:

03.06.2022
Na slici ima neki karamel preliv.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko ne volite klasično mleko tu vam je C mleko u prahu kao i kokosovo mleko koje ce intezivirati ukus vaseg kokos koha. Takođe možete dodati suvo grožđe kao i preliv za trileće preko ohlađenog koha.