Početna > Recepti > Ostali recepti > Lenja pita od jabuka
Sastojci
Za kore:
4 jaja
6 šoljica šećera
3 šoljice ulja
3 šoljice mleka
8 šoljica brašna
1 C prašak za pecivo
Nadev:
5 većih jabuka
2 šoljice šećera
Još:
malo C šećera u prahu
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: oko 40
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Očistiti i izrendati jabuke, pa ih propržiti sa šećerom, bez dodavanja ulja.
Umutiti jaja, pa dodavati i ostale sastojke za koru i fino ih izmešati dok se ne dobije homogena smesa.
Polovinu smese izručiti u nauljen pleh i peći desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Kada je kora počela da se formira, izvaditi je iz rerne i propržene jabuke raporediti ravnomerno po njoj.
Zatim preko njih izručiti preostalu polovinu smese za koru i vratiti u rernu još oko 40 minuta.
Kada se pita ohladi, seći na kocke i pre služenja posuti C šećerom u prahu
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Najbolje je da pre nego što izvadimo pitu iz rerne, čačkalicom proverimo da li je pečena.