C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
4 jaja
6 šoljica šećera
3 šoljice ulja
3 šoljice mleka
8 šoljica brašna
1 C prašak za pecivo
Nadev:
5 većih jabuka
2 šoljice šećera
Još:
malo C šećera u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Lenja pita od jabuka

Fenomenalan i sočan ukus, uz božanstven miris.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Očistiti i izrendati jabuke, pa ih propržiti sa šećerom, bez dodavanja ulja.

Umutiti jaja, pa dodavati i ostale sastojke za koru i fino ih izmešati dok se ne dobije homogena smesa.

Polovinu smese izručiti u nauljen pleh i peći desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Kada je kora počela da se formira, izvaditi je iz rerne i propržene jabuke raporediti ravnomerno po njoj.

Zatim preko njih izručiti preostalu polovinu smese za koru i vratiti u rernu još oko 40 minuta.

Kada se pita ohladi, seći na kocke i pre služenja posuti C šećerom u prahu

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da pre nego što izvadimo pitu iz rerne, čačkalicom proverimo da li je pečena.