Početna > Recepti > Ostali recepti > Ledeni sendvič
Sastojci
11 komada četvrtastog keksa
2 kesice C Eskimka sa ukusom čokolade
400 ml mleka
po potrebi mleko
(za potapanje keksa)
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Mikserom umutiti C Eskimka sa 400 ml hladnog mleka.
Keks potapati u mleko i rasporediti po dnu kalupa.
Prekriti umućenim C Eskimkom, pa preklopiti još jednim redom keksa potapanim u mleko.
Prekriti providnom folijom i ostaviti u zamrzivač da odstoji par sati (dok se ne stegne).
Izvaditi kalup iz zamrzivača, ukloniti foliju, seći na onoliko delova koliko ima keksa i poslužiti.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Pošto sam koristila kalup za hleb, po dnu sam rasporedila 5 celih komada keksa i 1 prepolovljeni deo. Tako sam isto uradila i sa gornjim redom keksa. Ostatak C Eskimka sam utrošila ređajući keks u drugu činiju i ponavljajući postupak. Takođe ukus C Eskimka možete koristiti po svom izboru.