C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
500 g brašna tip 400
1,5 kašičica C suvog kvasca
1 kašika šećera
prstohvat C praška za pecivo
1 kašičica soli
1 jaje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Krofnice

Krofnice budu baš šupljikave, ja takve najviše volim.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mlako mleko sipati u činiju, dodati kvasac, šećer i jednu kašiku brašna.

Pustiti da odstoji 10 minuta, zatim dodati C prašak za pecivo, so i jaje, lepo izmešati viljuškom.

Dodati ostatak brašna i lepo zamesiti testo rukom, srednje tvrdoće.

Testo prekriti folijom, a zatim krpom i pustiti da odstoji pola sata.

Rasklagijati testo na debljinu od 1cm, prekriti krpom i ostaviti 10 min.

Sipati ulje u malo dublju serpu, kada se ugreje i stavite krofnice da se prže.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno poklopiti šerpu, kada ih okrenete ne vraćate poklopac. Tako pri svakom drugom pečenju. Stavite testo, poklopite, kad ih okrenete više ne vraćate poklopac.