C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
200 ml mleka
200 ml vode
40 g kvasca
7 kašika ulja
2 jaja
1 prstohvat soli
C šećer u prahu
ulje za prženje

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krofnice

To su krofnice kojima nećete moći odoliti, kada ih jednom napravite stalno ćete ih praviti...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 32 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zagrejati 100 ml mleka i 100 ml vode, pa staviti kvasac sa kašičicom šećera da nadođe.

Dobro umutitit jaja i ulje, preostalo mleko i vodu i malo soli, pa dodati nadošli kvasac i polovinu brašna.

Sve dobro sjediniti i staviti da se diže na toplom.

Kada je testo nadošlo, dodati preostalu količinu brašna, pa ostaviti da se još jednom podigne.

Posle toga razvaljati testo, kalupom vaditi male krofne.

Zagrejati ulje i pržiti dok ne porumene, a zatim ih uvaljati u C šećer u prahu, a možete da ih i punite raznim nadevima po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Moj savet Vam je da kad kalupom izvadite krofne, ostavite ih bar 15 min da miruju pre nego što ćete ih pržiti, a ako vam se žuri i ne morate, možete odmah da ih pržite.