C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
400 ml mleka
1 kesica C vanilin šećera
40 g svežeg kvasca
1 kašika šećera
50 ml ulja
1 prstohvat soli
2 jaja
800 g brašna
Za prženje:
ulje
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Krofne po receptu moje bake

Prave, starinske krofne koje je najbolje spremala moja baka.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za testo:
U dublju posudu usuti mlako mleko, dodati izmrvljen kvasac, šećer, C vanilin šećer i izmutiti ručnom žicom za mućenje.

Dodati 400 g brašna, izmešati, umeśati ulje, posoliti, dodati razmućena jaja i sve izmešati ručnom žicom za mućenje. Postepeno dodavati ostatak brašna (400 g) i zamesiti testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostavitu da naraste. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, oklagijom razviti u veliki krug i okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne.

Poslužavnik posuti brašnom, poređati krofne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta.

Prženje:
Krofne pržiti na zagrejanom ulju - kada se spuste u ulje pokolpe se, a kada se otklope i okrenu na drugu stranu da se prže, ne poklapaju se.

Gotove krofne odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Krofne posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Krofne su unutra šuplje, a to se postiže tako što kada se prži jedna strana poklapa, a kada se okrene druga strana da se prži one se ne poklapaju.