Početna > Recepti > Ostali recepti > Krofne
Sastojci
600 g brašna
2 jaja
200 ml vode
200 ml mleka
50 g šećera
1 kesica suvog C kvasca
1 kašičica soli
Dodatno:
C šećer u prahu
1 litar ulja za prženje
džem ili krem po ukusu
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20 krofni
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kvasac pomešati sa 1 kašičicom šećera, pa ga preliti sa 100 ml vode, izmešati i ostaviti da nadođe.
U dubljoj posudi sjediniti prosejano brašno, jaja, preostalih 100 ml vode, mleko, šećer, 1 kašičicu soli, pa dodati nadošli kvasac.
Dobro umesiti, pa potom posudu sa testom umotati u plastičnu kesu i ostaviti oko 1 sat da nadođe.
Potom razvući testo debljine oko 1 cm i okruglom čašom vaditi krofne.
Pržiti ih u dubljoj šerpi u kojoj ste prethodno zagrejali ulje.
Krofne trebaju slobodno da plivaju. Pržiti ih dok ne dobiju žućkastu boju.
Posuti ih C šećerom u prahu i filovati džemom po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs