C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
2 jaja
200 ml vode
200 ml mleka
50 g šećera
1 kesica suvog C kvasca
1 kašičica soli
Dodatno:
C šećer u prahu
1 litar ulja za prženje
džem ili krem po ukusu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krofne

Predivan ukus koji vraća u detinjstvo. Punjene omiljenim džemom ili prazne svakako su preukusne!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20 krofni
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac pomešati sa 1 kašičicom šećera, pa ga preliti sa 100 ml vode, izmešati i ostaviti da nadođe.

U dubljoj posudi sjediniti prosejano brašno, jaja, preostalih 100 ml vode, mleko, šećer, 1 kašičicu soli, pa dodati nadošli kvasac.

Dobro umesiti, pa potom posudu sa testom umotati u plastičnu kesu i ostaviti oko 1 sat da nadođe.

Potom razvući testo debljine oko 1 cm i okruglom čašom vaditi krofne.

Pržiti ih u dubljoj šerpi u kojoj ste prethodno zagrejali ulje.

Krofne trebaju slobodno da plivaju. Pržiti ih dok ne dobiju žućkastu boju.

Posuti ih C šećerom u prahu i filovati džemom po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U testo možete dodati i 100 g suvog grožđa.