C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
00 ml mlake vode
1 C suvi kvasac
3 jaja
4 kašike šećera
1 kašičica soli
80 ml ulja
1 C vanilin šećer
oko 800 g brašna

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Krofne

Prelivene belom čokoladom, dišu i mirišu...

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umesiti testo od navedenih sastojaka.

Prvo C kvasac i brašno pomešati sa vodom i mlekom, potom dodati šećer, so, jaja, ulje i kada naraste premesiti.

Onda kad opet naraste razviti oklagijom i vaditi krofne.

Ostaviti ih još 15 min. da odstoje pa zatim pržiti u dubokom ulju.

Pošećeriti ili puniti kremom, džemom.

Odozgo premazati čokoladom, po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Temperatura ulja treba da bude srednja, da se ne bi brzo ispržile - a unutra ostale gnjecave.