C Slatka tradicija

Sastojci
400 ml mleka
50 ml ulja
42 g kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
2 cela jaja
1 kašika šećera
malo soli
700 g brašna
200 g salame
100 g trapist sira

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Krofne

Mirišu na dobro, mirišu na C.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko dodati kvasac, šećer i malo soli. Zatim ulje, jaja, brašno i dobro izraditi varjačom.

Testo će biti mekano i lepiće se za ruke. Pospite ga sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 min. dok se mase ne udvostruči.

Pobrašnjaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Biće lepljivo ali kad ga budete sa malo brašna premesili neće više.

Pospite brašnom pa razvucite testo na debljinu 1 cm. Vadite modlom. Pokrijte krofne krpom pa ostavite da odstoje 20 minuta.

Zagrejte dosta ulja ili masti, ja sam stavila 700 ml ulja na srednju temperaturu. Pazite da ne bude prejaka, a ni preslaba.

Spuštajte krofne u zagrejano ulje, poklopite poklopcem okrenite krofne pa przite drugu stranu ali bez poklopca.

Krofne možete ukrasiti salamom i rendanim sirom. A ko voli slatke obilato posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata