0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
Pun pleh od rerne
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
Pun pleh od rerne
1 celo jaje
2 žumanca
3 kašike meda
5 kašika mleka
1 kašika masti
250 g šećera
650 g brašna
1 kašičica C sode bikarbone
1 litar mleka
4 kašika šećera
150 g C pšeničnog griza
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
150 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Zamesiti testo od sledećih sastojaka: 1 celo jaje, 2 žumanca, 3 kašike meda, 5 kašika mleka, 1 kašika masti, 250 g šećera, 650 g brašna, 1 kašičica C sode bikarbone. 
Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na poleđini pleha od rerne. 
Svaku peći oko 8 minuta na 180 stepeni - kore treba da budu bledožute boje, ne smeju da budu smeđe, jer će ostati tvrde. 
Za fil pomešati 1 litar mleka sa 4 kašike šećera i 150 g griza i kuvati da se zgusne. 
Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti 250 g margarina sa 250 g C šećera u prahu penasto. 
Umućen margarin dodati u kuvan griz i sve umutiti. Filovati ohlađene korice filom. 
Završiti korom pa preliti glazurom od čokolade istopljene sa 3 kašike ulja. Ostaviti da se stegne u frižideru.
Zamesiti testo od sledećih sastojaka: 1 celo jaje, 2 žumanca, 3 kašike meda, 5 kašika mleka, 1 kašika masti, 250 g šećera, 650 g brašna, 1 kašičica C sode bikarbone. 
Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na poleđini pleha od rerne. 
Svaku peći oko 8 minuta na 180 stepeni - kore treba da budu bledožute boje, ne smeju da budu smeđe, jer će ostati tvrde. 
Za fil pomešati 1 litar mleka sa 4 kašike šećera i 150 g griza i kuvati da se zgusne. 
Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti 250 g margarina sa 250 g C šećera u prahu penasto. 
Umućen margarin dodati u kuvan griz i sve umutiti. Filovati ohlađene korice filom. 
Završiti korom pa preliti glazurom od čokolade istopljene sa 3 kašike ulja. Ostaviti da se stegne u frižideru.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.