C Slatka tradicija

Sastojci
700 g kromira
2 šolje brašna
1 jaje
12 šljiva srednje veličine
C šećer u prahu
C vanilin šećer
C šlag po ukusu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Knedle sa šljivama

Recept koji može biti poslastica, ali i predjelo, po želji.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Oprati i obariti 700 g krompira sa sve ljuskom. Kada su skuvani, prohladiti toliko da možemo da ih oljuštimo.

Viljuškom izgnječiti, dodati jaje i izmešati. Dodati vanilin šećer C i šećera kristal po ukusu.

Dodati i zamesiti 2 šolje brašna postepeno i razvući koru oklagijom na stolu. Testo iseći nožem na 12 jednakih delova.

Šljive, iz kojih smo izvadili košticu, oprati i obrisati. Svaki komad testa obaviti oko jedne šljive, praviti loptice.

Gotove loptice spuštati u dublju šerpu sa vodom koja vri. Kada su knedle kuvane, same izađu na površinu šerpe, još malo ih pustiti, a zatim vaditi.

Valjati u prah šećer C (po ukusu može i kristal šećer).

Mogu se služiti mlake uz slatku pavlaku ili C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne miksati baren krompir, već zgnječiti viljuškom, mikser napravi "lepak" od mase. Takođe, ne vaditi odmah iz ključale vode kad "izbiju" na površinu, sačekati.
Ukoliko želite slane knedle, umesto u prah šećer - valjati u smesu rastopljenog margarina i prezli, a u testo staviti so.