C Slatka tradicija

Sastojci
oko 1/2 kg brašna
1 C suvi kvasac
1 C vanilin šećer
300 ml vode
100 ml ulja
malo soli
1 C puding od vanile
1 kesica C šlaga
300 ml mleka
šećer za pripremu pudinga
1 jaje
toping od čokolade
malo C šećera u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag classic Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice sa vanila kremom

Divne mekane kiflice za sladokusce, sa fantastičnim vanila kremom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Pomešati C suvi kvasac sa malo vode, dodati C vanilin šećer i 2 kašike brašna. Izmutiti žicom i sačekati da kvasac počne da radi.

Kada masa malo naraste sipati je u preostalo brašno, dodati preostalu vodu, ulje i malo soli. Testo dobro izraditi najpre ručno, a onda na pobrašnjenoj radnoj površini.

Kada dobijete meko, glatko testo, napraviti obgu, premazati je uljem i staviti u posudu da nadođe oko pola sata.

Posudu prekriti prijanjajućom folijom da se testo ne bi sušilo i staviti je na toplo mesto. Dok testo narasta pripremite fil.

Od mleka koje ste pripremili za puding, odvojiti oko 100 ml, a preostalo mleko staviti da se kuva zajedno sa šećerom. U odvojeno mleko dodajte puding iz kesice i izmešajte.

Kada mleko prokuva sipati razmućen puding i brzo mešati da se puding ne zalepi za šerpu. Ostaviti da se hladi.

Umutiti C šlag i pomešati sa mlakim pudingom.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu ploču i podeliti na dve obge.

Svaku obgu razvući u krug i iseći na 8 delova, a na svaki deo staviti puding i uviti kiflicu.

Kiflice poređati u pleh, premazati razmućenim jajetom i peći na 220 stepeni dok ne porumene.

Gotove kiflice služiti hladne, posute C šećerom u prahu i blago prelivene topingom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko primetite da vam je testo isuviše tvrdo, pustite ga da malo nadođe, a onda ga oklagijom razvucite, namažite uljem, urolajte i stavite da tako narasta u posudi. Ukoliko vam ostane pudinga, poslužite ga na tacni uz kiflicu kao dekoraciju.