C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kg brašna
1 kašičica soli
1 kašika sirćeta
1 čaša kiselog mleka
70 ml ulja
oko 400 ml mleka
2 jaja + 1 jaje za premazivanje kiflica
250 g margarina
Nadev:
krem ili džem po izboru
Još:
200 g C šećera u prahu za posipanje kiflica
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Kiflice sa kremom

Mekane kiflice, fantastičnog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kvasac umutiti sa kašičicom šećera, malo brašna i malo toplog mleka i ostaviti da se aktivira.

U ostatak brašna staviti so, ulje, sirće, jaja, kiselo mleko, pa dodati aktiviran kvasac, pa toplim mlekom zamesiti testo.

Testo podeliti na dva dela. Svaki deo podeliti na 8 jufkica, koje oklagijom razvijemo do veličine tanjira.

Svaku jufku premazati polovinom mekog margarina i naslagati jednu na drugu.

Oklagijom razviti koru i iseći je na kiflice željene veličine. Puniti kremom ili džemom i urolati kiflicu.

Postupak ponoviti sa drugom polovinom testa.

Složiti u pleh sa papirom za pečenje, premazati jajetom i peći na 250°C oko 30 minuta. Pečene kiflice premazati uljem.

Pomešati C šećer u prahu i C vanilin šećer, pa posuti preko kiflica.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pečene kiflice najpre premazati uljem, pa ih prekriti kesom i krpom, pa tek onda staviti C šećer u prahu.