C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
20 g C suvog kvasca
70 g šećera
100 ml vode
200 ml mleka
600 g brašna
1 kašičica soli
1 jaje
70 g otopljenog margarina
Nadev:
5 kašika džema od višanja
100 g mlečne čokolade
Premazivanje:
1 jaje
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice sa džemom i čokoladom

Kiflice savršenog ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac izmrviti sa kašikom šećera u mlakoj vodi i ostaviti da nadođe.

U posudu za mešenje sipati brašno, so, preostali šećer, otopljeni margarin, jaje i nadošli kvasac, pa umesiti testo.

Pokriti ga krpom i ostaviti da odstoji. Nadošlo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo razviti u krug.

Dva kruga premazati džemom, posuti rendanom čokoladom i preklopiti sa preostala dva kruga testa.

Svaki deo podeliti na 16 trouglova, a zatim zavijati kiflice. Poređati ih u pleh obložen pek-papirom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Nakon toga premazati kiflice umućenim jajetom i peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Gotove kiflice posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata