C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna T-400
150 ml ulja
2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
25 g C suvog kvasca
500 ml mleka
200 ml kisele pavlake
Za premazivanje:
2 žumanca
1 kašika ulja
1 kašika vode
Za punjenje:
džem od šljive

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Kiflice sa džemom

Kiflice su premekane, a jednostavne za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 48 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 500 ml mlakog mleka umešati 2 kašike šećera, 1 kašiku brašna i rastopiti C suvi kvasac.

Ostaviti 10-tak min da nadođe kvasac, pa dodati 1 kg brašna, 150 ml ulja, so i zamesiti testo. Ostaviti 1 sat da testo nadođe.

Premestiti i podeliti na dve jufke. Obe jufke razvući i premazati kiselom pavlakom.

Od jedne jufke izrezati 24 komada, isto tako i od druge. Stavljati džem od šljive i uvijati kiflice.

Ređati kiflice u pleh obložen pek papirom.

Pomešati žumanca, kašiku ulja i kašiku vode i sa tim premazati kiflice. Ostaviti ih još pola sata da nadođu.

Peći ih na 180 stepeni oko pola sata, sve zavisi od rerne.

Kada ih izvučete iz rerne, pokriti ih krpom da omekšaju.

Kad se malo prohlade, pređite na degustaciju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno probajte recept, jer su kiflice božanstvene.