C Slatka tradicija

Sastojci
550 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
2 kesice C vanilin šećera
1 kašika šećera
1, 5 dl mleka
200 ml kisele pavlake
400 g džema od dunja (ili nekog drugog gustog džema)
1 žumanac
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Kiflice sa džemom

Za sve ljubitelje slatkih peciva.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpici sjediniti suvi kvasac, mlako mleko, 1 kašičicu brašna i 1 kašiku šećera i ostaviti da nadođe.

U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati C vanilin šećer, pavlaku i nadošli kvasac.

Promešati da bi se dobila ujednačena masa, a zatim postepeno dodavati i preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na šest jednakih loptica. Ostaviti ih oko 20 minuta da nadođu.

Svaku lopticu oklagijom razvući i podeliti na četvrtine. Dobijene trouglove pri vrhu nekoliko puta zaseći okruglim nožem za picu.

Na širi, nezasečeni deo staviti po kašičicu džema, preklopiti krajeve i uviti u kiflicu( od šireg dela ka užem).

Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene kiflice. Svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom.

Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Pečene posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata