burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija6

Kiflice sa džemom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

550 g brašna

1 kesica C suvog kvasca

2 kesice C vanilin šećera

1 kašika šećera

1, 5 dl mleka

200 ml kisele pavlake

400 g džema od dunja (ili nekog drugog gustog džema)

1 žumanac

C šećer u prahu

Kiflice sa džemom

Koraci pripreme

U šerpici sjediniti suvi kvasac, mlako mleko, 1 kašičicu brašna i 1 kašiku šećera i ostaviti da nadođe.

U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati C vanilin šećer, pavlaku i nadošli kvasac.

Promešati da bi se dobila ujednačena masa, a zatim postepeno dodavati i preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na šest jednakih loptica. Ostaviti ih oko 20 minuta da nadođu.

Svaku lopticu oklagijom razvući i podeliti na četvrtine. Dobijene trouglove pri vrhu nekoliko puta zaseći okruglim nožem za picu.

Na širi, nezasečeni deo staviti po kašičicu džema, preklopiti krajeve i uviti u kiflicu( od šireg dela ka užem).

Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene kiflice. Svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom.

Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Pečene posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kiflice sa džemom

Koraci pripreme

U šerpici sjediniti suvi kvasac, mlako mleko, 1 kašičicu brašna i 1 kašiku šećera i ostaviti da nadođe.

U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati C vanilin šećer, pavlaku i nadošli kvasac.

Promešati da bi se dobila ujednačena masa, a zatim postepeno dodavati i preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na šest jednakih loptica. Ostaviti ih oko 20 minuta da nadođu.

Svaku lopticu oklagijom razvući i podeliti na četvrtine. Dobijene trouglove pri vrhu nekoliko puta zaseći okruglim nožem za picu.

Na širi, nezasečeni deo staviti po kašičicu džema, preklopiti krajeve i uviti u kiflicu( od šireg dela ka užem).

Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene kiflice. Svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom.

Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Pečene posuti C šećerom u prahu.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept