Početna > Recepti > Ostali recepti > Kiflice bundevkice
Sastojci
300 g pirea od pečene bundeve
600 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 jaje
2 kašike šećera
2 dl mleka + 2 kašike
1 kesica C praška za pecivo
džem od kajsija
žumance - za premazivanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Bundevu prethodno ispeći dok ne omekša, a zatim je ohladiti i skinuti koru, pa ispasirati.
Brašno prosejati, pa mu dodati pire od bundeve, kvasac, C prašak za pecivo, šećer i jaje.
Zamesiti testo i ostaviti ga da nadođe. Premesiti testo, razvući ga i iseći unakrsno na trouglove željene veličine.
Na svaki trougao staviti pomalo džema od kajsije i uviti u kiflice.
Staviti ih u podmazan pleh, premazati žumancetom umućenim sa dve kašike mleka i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs