C Slatka tradicija

Sastojci
300 g pirea od pečene bundeve
600 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 jaje
2 kašike šećera
2 dl mleka + 2 kašike
1 kesica C praška za pecivo
džem od kajsija
žumance - za premazivanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Kiflice bundevkice

Mekane slatke dekorativne kiflice koje će svakoga oduševiti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Bundevu prethodno ispeći dok ne omekša, a zatim je ohladiti i skinuti koru, pa ispasirati.

Brašno prosejati, pa mu dodati pire od bundeve, kvasac, C prašak za pecivo, šećer i jaje.

Zamesiti testo i ostaviti ga da nadođe. Premesiti testo, razvući ga i iseći unakrsno na trouglove željene veličine.

Na svaki trougao staviti pomalo džema od kajsije i uviti u kiflice.

Staviti ih u podmazan pleh, premazati žumancetom umućenim sa dve kašike mleka i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata