C Slatka tradicija

Sastojci
8 kašika šećera
1 l mleka
7 ravnih kašika C Griza
1 kesica C Vanilin šećera
100 g suvog grožđa
rum po potrebi

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica

Karamel griz

Malo drugačiji griz u odnosu na onaj na koji ste navikli.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo operite i očistite suvo grožđe.

Sipajte rum (nekoliko kašika) i ostavite da odstoji.

Na nižoj temperaturi karamelizujte šećer.

Kada dobije lepu zlatno-braon boju pažljivo sipajte mleko i sačekajte da mleko provri.

Sipajte C griz u tankom mlazu uz neprekidno mešanje.

Dodajte suvo grožđe i C vanilin šećer.

Kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje dok se griz zgusne.

Griz sipajte u činijice i poslužite topao ili hladan.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko nemate rum, možete upotrebiti aromu ruma, ali na ovu količinu stavite pola kašičice.
Po ukusu možete dodati još šećera ili ga smanjiti.
Dekoracija po želji, a u mom slučaju flips u rubi čokoladi i mrvljeni keks.