C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
2 kašičice C suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
100 ml mlaka voda
180 g jogurta
60 ml ulje
Za premazivanje:
po potrebi ulje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Jogurt kiflice

Mekane i ukusne.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dublju posudu usuti 50 g brašna, dodati C suvi kvasac, šećer i izmešati.

Potom dodati mlaku vodu, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Nakon toga dodati jogurt, ulje, so i preostalo brašno (450 g) i zamesiti mekše testo.

Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na trouglove. Uviti od debljeg ka tanjem kraju formirajući kiflice.

Kiflice poređati u pleh obložen pek-papirom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 45 minuta.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, premazati ih uljem.

Ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata