Početna > Recepti > Ostali recepti > Jagoda-čokolada Eskimko kup
Sastojci
1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade
1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
400 ml mleka
Za preliv od jagoda:
oko 200 g jagoda
1 kašika soka od pomorandže
1 kesica C vanilin šećera
Dodaci:
1 kesica C šlaga
100 ml vode
oko 200 g čokoladnih pralina punjenih fondanom sa ukusom jagoda
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutite posebno Eskimko sladoled od čokolade, a posebno od jagode sa po 200 ml mleka, po uputstvu na kesici i zamrznite.
Preliv pripremite tako što ćete izblendirati (ili izgnječiti jagode) dodati sok od pomorandže i C vanilin šećer.
C šlag umutite sa hladnom vodom po uputsvu na kesici.
Serviranje kupa:
2 kugle sladoleda od čokolade
2 kugle sladoleda od jagoda
Posuti sa 3-4 iseckane praline.
Dekorisati šlagom i preliti sa 1-2 kašike preliva od jagoda. Služiti odmah.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Za preliv možete koristiti i sveže i jagode iz zamrzivača.
Ako koristite jagode iz zamrzivača i ne želite da vam preliv bude mnogo redak onda od odleđenih jagoda ocedite višak soka.
Umesto soka od pomorandže možete korisiti sok od limuna samo ga stavite manje - 1 kašičicu.