C Slatka tradicija

Sastojci
1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade
1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
400 ml mleka
Za preliv od jagoda:
oko 200 g jagoda
1 kašika soka od pomorandže
1 kesica C vanilin šećera
Dodaci:
1 kesica C šlaga
100 ml vode
oko 200 g čokoladnih pralina punjenih fondanom sa ukusom jagoda

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom čokolade Eskimko sa ukusom jagode Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Jagoda-čokolada Eskimko kup

Kombinovani ukusi jagoda i čokolade - slatko ali i osvežavajuće.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite posebno Eskimko sladoled od čokolade, a posebno od jagode sa po 200 ml mleka, po uputstvu na kesici i zamrznite.

Preliv pripremite tako što ćete izblendirati (ili izgnječiti jagode) dodati sok od pomorandže i C vanilin šećer.

C šlag umutite sa hladnom vodom po uputsvu na kesici.

Serviranje kupa:
2 kugle sladoleda od čokolade
2 kugle sladoleda od jagoda

Posuti sa 3-4 iseckane praline.

Dekorisati šlagom i preliti sa 1-2 kašike preliva od jagoda. Služiti odmah.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za preliv možete koristiti i sveže i jagode iz zamrzivača.
Ako koristite jagode iz zamrzivača i ne želite da vam preliv bude mnogo redak onda od odleđenih jagoda ocedite višak soka.
Umesto soka od pomorandže možete korisiti sok od limuna samo ga stavite manje - 1 kašičicu.