C Slatka tradicija

Sastojci
700 g brašna
400 g pirea od bundeve
200 ml mlakog mleka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 g margarina
5 kašika semenki bundeve
1 kesica suvog C kvasca (ili 42 g svežeg kvasca)

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Hleb sa bundevom

Čaroban hleb!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe.

Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, semenke i so.

Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.

Premesiti testo, tepsiju podmazati posuti brašnom i prebaciti testo.

Od gore po testu razbacati semenke bundeve.

Hleb peći na 200C oko 40 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata