Početna > Recepti > Ostali recepti > Hleb sa bundevom
Sastojci
800 g brašna
1 kesica suvog C kvasca
2 kašičice šećera
soli po ukusu
400 g pirea od bundeve
300 ml vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U činiju sipajte brašno, kvasac, šećer i so pa dobro izmešajte, a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.
Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.
Testo uvežite kanapom da dobijete brazde kao na bundevi.
Stavila sam bundevu od testa u pleh za pečenje, napravila dršku i listove. Listove od testa premazala sam sa vodom i prilepila sam dva prava lista od bundeve.
Ostavila sam testo 30 minuta da odmara a onda stavila u rernu na 200 stepeni na nekih 50-tak minuta da se peče.
Kada je testo pečeno, ostavite ga da se malo prohladi i pažljivo skinite kanap.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs