C Slatka tradicija

Sastojci
800 g brašna
1 kesica suvog C kvasca
2 kašičice šećera
soli po ukusu
400 g pirea od bundeve
300 ml vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Hleb sa bundevom

Eh ta čarobna bundeva...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U činiju sipajte brašno, kvasac, šećer i so pa dobro izmešajte, a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.

Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.

Testo uvežite kanapom da dobijete brazde kao na bundevi.

Stavila sam bundevu od testa u pleh za pečenje, napravila dršku i listove. Listove od testa premazala sam sa vodom i prilepila sam dva prava lista od bundeve.

Ostavila sam testo 30 minuta da odmara a onda stavila u rernu na 200 stepeni na nekih 50-tak minuta da se peče.

Kada je testo pečeno, ostavite ga da se malo prohladi i pažljivo skinite kanap.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata