Početna > Recepti > Ostali recepti > Griz sa čokoladom, kokosom i malinama
Sastojci
1 l mleka
8 kašika C griza
8 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
50 g čokolade
50 g C kokosa
Preliv:
400 g malina
2 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 kašika limunovog soka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Staviti mleko da provri, pa kad provri umešati šećer i postepeno dodati C griz i skuvati ga uz stalno mešanje.
Griz je kuvan kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe. Skloniti s ringle, umešati vanilin šećer i podeliti na dva dela.
U jedan deo umešati čokoladu i mešati dok se ne otopi, a u drugi umešati kokos. Ostaviti smese da se kratko prohlade.
Preliv od malina pripremiti u blenderu: zajedno izblendirati maline, sok od limuna, šećer i vanilin šećer.
U staklene činijice ili čaše sipati prvo čokoladni deo, pa deo sa kokosom i na kraju preliv od malina.
Ostaviti u frižider da se dobro ohladi pre služenja.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs